Mumine.com ve Misafir Soru - Cevapları Forumundan Elma suyu konsantresi nasıl yapılır Hakkında Kısa Bilgi
  1. 1
    Kayıtsız Üye

    Reklam

    Elma suyu konsantresi nasıl yapılır

    Reklam




    elma suyu konsantresi nasıl yapılır


    Paylaş
    Elma suyu konsantresi nasıl yapılır Mumine Forum

  2. 2
    Reklam




    Taze meyve suyu sıkıldıktan sonra kurutulur ve dibinde kalan toz alınır. Daha sonra bu tozun üzerine, kurutulmadan önceki kadar su konarak konsantreden üretilmiş meyve suyu elde edilir. Örneğin 5 kilogram meyve suyunu kurutunca 50 gram toz kalıyorsa daha sonra bu tozun üzerine 4950 gram su konarak %100 meyve suyu elde edilir. 9950 gram su konursa da %50'lik meyve suyu elde edilir ve buna meyve nektarı veya meyveli içecek denir.

    Eğer söylediğiniz şey, marketten aldıktan sonra üzerine su katılarak içilen konsantre meyve sularıysa bunlar da yukarıda anlattığım şekilde yapılır. Örneğin 5 kilogram meyve suyu kurutulduktan sonra 50 gram toz kalıyorsa bunun üzerine 950 gram su eklenir ve elde edilen 1 litrelik sıvı 5:1 oranında konsantre meyve suyu olarak satılır, üzerinde de 4 litre su eklenerek 5 litre meyve suyu elde edilebileceği yazar.

    Markette satıldıkları anda bu tür meyve suları homojen veya heterojen çözeltiler olabilir. Örneğin vişne suları uzun süre beklediği halde dibine çökmüyor, buna homojen diyebiliriz. Şeftali, kayısı gibi pulp içeren meyve suları ise kesinlikle heterojen karışımdır.




  3. 3
    Kankara
    elma konsantresi nasıl yapılır



  4. 4
    Selamun aleykum nette buldugum ve denemediğim bir tarif paylaşıcam sizinle inşallah bende en kısa zamanda denerim...


    Malzeme Listesi:

    • 10 kilo elma
    • 6,7 tane 300 ml kovanoz

    Tarif:

    1. Elmaları katı meyve sıkacağından suyunu sıkın,tülbenten iki kere süzün.
    2. Sıkacağınız yoksa dert değil rendeleyerek hazırlayabilirsiniz,rendelenince katı meyve sıkacağındaki gibi köpüklenmiyor,tülbent inceliğindeki bez torbaya alın,suyunu sıkarak süzün,tekrar tel süzgeçten süzmeniz yeterli.
    3. Büyükçe derin tencereye süzdüğünüz suyu alın,harlı ateşte bir saat malzeme koyulaşana kadar,arasıra karıştırarak kaynatın.
    4. Köpüğüyle kaynatıyorsanız üzerine tel süzgeç koyun,kaynarken hafif göbek atıyor,etrafa sıçratıyor,marmelat kıvamına gelene kadar kaynatın.
    5. Kıvam alınca ocağın altını kısın,kavanozları kaynayan sıcak sudan geçirin,kavanozları doldurun ağzını sıkıca kapatın alt üst edin.
    6. Soğuyana kadar alt üst olarak bırakın,soğuyunca mutfak kiler dolabına kaldırın,kapağı açılmadan uzun süre dayanır.
    7. Kapağı açılan kavanozu buz dolabının soğutucu bölümünde saklayın,15 içinde tüketin.




elma konsantresi nasıl yapılır,  elma suyu konsantresi nasıl yapılır,  evde elma suyu konsantresi nasıl yapılır,  elma nektarı nasıl yapılır,  konsantre elma suyu nasıl yapılır,  evde yapilan elma suyu konstresi,  elma suyu konsantresi